|
ALGEMEENHarthoorn Diepvries BV voldoet aan de kwaliteitseisen door te werken met het daartoe opgezette kwaliteitssysteem. In dit systeem worden zowel de productveiligheid als de kwaliteit (van de verleende diensten gewaarborgd).HACCPAlle mogelijke inspanning zal worden geleverd om veilige producten af te leveren, die geen gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Hiertoe is een HACCP-systeem opgezet waarmee de productveiligheid (aantoonbaar) gewaarborgd wordt. In het kader hiervan zullen diverse gegevens geregistreerd worden, zodat altijd achteraf aantoonbaar zal zijn in welke hoedanigheid de producten zijn aangeleverd en onder welke omstandigheden de producten opgeslagen zijn geweest.Bij constantering van afwijkingen zal zo snel mogelijk worden ingegrepen, om te voorkomen dat afwijkende producten op de markt komen. Is dit onverhoopt toch het geval, dan worden deze producten zo snel mogelijk opgespoord en teruggehaald om de gevolgen te beperken. Alle binnenkomende klachten van klanten worden vastgelegd en de oorzaak wordt onderzocht. Er zullen maatregelen worden getroffen om te voorkomen dat dezelfde klacht zich opnieuw voordoet. Er wordt naar gestreefd het aantal klachten te reduceren tot nul. NEN-ISO 9002Ter waarborging van het gehele dienstverleningsproces is ervoor gekozen het HACCP-systeem uit te breiden tot een compleet kwaliteitssysteem op basis van de NEN-ISO 9002 norm. Hierin worden de nog niet beschreven bedrijfsactiviteiten vastgelegd, zodat wordt gewaarborgd dat alle afspraken met klanten ook werkelijk worden nagekomen, op de binnen Harthoorn Diepvries BV vastgestelde wijze. |